De persoon achter het bedrijf

Ik ben ing. Mariska Luttikhedde, het gezicht achter MÀRIS Kopersbegeleiding. Ik woon in Markelo en werk dan ook veelvuldig in de omgeving van Overijssel. Als kind vond ik de bouw en alle aspecten eromheen al machtig interessant. Niet gek dat ik op latere leeftijd koos om verder te gaan met die passie. Mijn interesses zijn breed en ik deed dan ook diverse opleidingen. Ik studeerde bouwkunde, waar je al snel voor een specifieke richting moet kiezen. Dat past niet bij mij. Daarom deed ik allerlei nevenstudies ter verdieping en verbreding. Ik studeerde architectuur, bouwtechnische bedrijfskunde en construction management & engineering en haalde mijn vakdiploma als aannemer. Daarna volgde nog de opleiding tot makelaar en taxateur. Alle kennis gebruik ik nu om als een ware spin in het web alle partijen met elkaar te verbinden.

In de afgelopen tien jaar ondersteunde ik diverse aannemers en adviesbureaus bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Door mijn opgedane werkervaring heb ik veel bouwkundige praktijkervaring én kennis over commercie, marketing en het inzetten van social media. Daarnaast geef ik advies op financieel-economisch, juridisch en ruimtelijk gebied. En ook heel waardevol: ik heb inmiddels een breed inzetbaar en waardevol netwerk opgebouwd.

De stap om als zelfstandig kopersbegeleider aan de slag te gaan, was eenvoudig: ik volgde mijn hart. Mensen helpen hun grote droom (een eigen woning naar wens) te verwezenlijken en hen te ondersteunen van A-Z: ik geniet er elke dag van! Op geheel eigen(wijze) wijze ondersteun ik mijn klanten om mee te denken vanuit beschikbaar budget en (bouw)technische mogelijkheden. Hoewel ik het liefste werk in Overijssel, Drenthe, Gelderland, Flevoland en Utrecht, vind je mij in heel Nederland.

Mijn visie

In de bouwwereld willen we eigenlijk allemaal hetzelfde: tevreden eindgebruikers en een voorspoedig lopend bouwproces. Individuele woonwensen zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Daaraan wil jij als opdrachtgever zo veel mogelijk tegemoetkomen. Maar je moet ook je eigen rendement bewaken. Vaak ontbreekt het aan tijd en personeel (en in de huidige markt zelfs vaak aan beide). Als het project groot is qua omvang en de planning keuzes afdwingt, blijkt dit niet altijd even eenvoudig te realiseren. De hulp van een kopersbegeleider is dan onmisbaar. Ik zorg voor een probleemloze oplevering en een tevreden opdrachtgever en eindgebruiker.